Ja tack till rökförbud

Jag är positiv till rökförbud på uteservering. Jag tycker inte att jag som inte röker ska vara den som ska flytta sig eller gå för att någon som känner för att ta en cigg väljer att sätta sig bredvid mig. Det är farligt att få in ciggarettrök i lungorna, och jag tycker inte att det är rätt att jag ska behöva andas in äcklig ciggarettrök när jag är på ett offentligt café. 
 
Jag tycker i gurnden inte om att man ska kontrollera människor genom massa förbud. Men detta handlar inte om att kontrollera, utan om att människor som har valt att inte röka inte ska behöva sitta och andas in illaluktande och farlig rök i sina lungor.
 
Däreot är jag emot förbudet som majoriteten i Uppsala Län ville införa. Tydligen skulle man inte få lukta snus på bussar, sjukhus och liknande. Sjukhus kan jag ha en viss förståelse för. Men kollektivtrafik? Ska man inte få lukta sopor eller svett heller? Om man bara luktas äckligt eller "snusit" i allmänhet haha? Ska man då kasta ut personen från bussen? Vad blir straffet för att lukta snus?
 
 
Elin
2015-06-04 @ 20:17:53
URL: http://www.uturanorexin.blogg.se

Jag förstår precis din poäng. Eller ja, hela poängen. jag själv röker, men röker aldrig bland folk i busskurer eller liknande utan i rökrutor eller där det inte finns folk. Så jag är helt med på ett förbud mot att röka på uteserveringar.

Ja Barcelona var väldigt roligt faktiskt. och behövligt. :)
kramar

Svar: Tack för din kommentar. Roligt att du håller med
Olivia

natalia
2015-06-04 @ 20:32:13
URL: http://nouw.com/nataliatrojan

Håller verkligen med dig!

Svar: :)
Olivia

Cecilia Johansson
2015-06-04 @ 20:36:21
URL: http://www.ceciliajohansson.nu

Hej!
Håller helt och hållet med om att rökförbudet är bra som införs... Vi som valt att inte röka ska som du säger slippa att få röken i oss.
Bra inlägg.

Undrar hur du hittade min sida?
/Cecilia

Svar: Vad roligt att du håller med.

Jag klickade runt lite och befann mig plötsligt på din hemsida. Du skriver riktigt bra måste jag säga!
Olivia

Klara Andersson
2015-06-04 @ 21:12:32
URL: http://klarrelito.blogg.se/

bra skrivet1

Svar: Tack!
Olivia

Netti
2015-06-04 @ 21:15:20
URL: http://starby.devote.se

Bra skrivet! Jag håller med dig och det där med att inte få lukta snus på bussen låter lite väl överdrivet. Jag som åker buss varje dag i flera mil tycker att svettlukter och väldigt starka parfymer är mycket värre än snus. Har faktiskt aldrig märkt av någon som luktar snus heller trots att jag inte snusar.

Svar: Haha eller hur. Parfymer är ju värst.
Olivia

Louise
2015-06-04 @ 21:16:30
URL: http://liizes.com

Jag röker ju själv så tycker väl de är ganska töntigt med rökförbud :)

Svar: Haha ok. Alltså i andra fall tycker jag att det är lite onödigt med förbud. Snusförbud tex. Det är just när det drabbar andra som jag tycker att det faktiskt är nödvändigt.
Olivia

my
2015-06-04 @ 21:17:45
URL: http://monkiapa.blogg.se/

Håller med!

Svar: Roligt att höra!
Olivia

Amanda
2015-06-04 @ 21:26:38
URL: http://amandaforsman.blo.gg

Bra skrivet, håller helt klart med!

Svar: Vad roligt :)
Olivia

Anna
2015-06-04 @ 21:58:21
URL: http://annaterneborg.blogg.se

Håller med dig! När det är ett val som någon annan själv gör ska andra folk inte behöva få lida utav det. Röka kan man göra på annat ställe, inte där folk ska sitta och äta/dricka. Helt rätt!

Svar: Roligt att du håller med :)
Olivia

Carolina Thoor
2015-06-04 @ 22:38:17
URL: http://knaset.blogg.se/

Då kan du förstå hur det kännas att vara på en hammarby match xD

Sv; ja, jag är nöjd!

Svar: Haha xD
Olivia

annelie
2015-06-04 @ 22:43:18
URL: http://anneliesliv.blogg.se

pengarna går upp i rök...hur kan man vilja se hela livet gå upp i rök?

Svar: Haha eller hur, mycket bra beskrivning.
Olivia

Jessica Högberg
2015-06-05 @ 09:31:15
URL: http://lchftrollet.blogg.se/

Det finns rökfria uteserveringar... Tycker nog att krögaren ska få bestämma det=))
Lukta olika saker på bussen kan bli svårt att reglera... haha

Svar: Haha eller hur xD
Olivia

Patricia♔ᴳᴽᵀᴱᴮᴼᴿᴳ
2015-06-05 @ 10:54:33
URL: http://patriciac.blogg.se

Är man rökare så tycker jag att man kan flytta på sig och gå iväg en bit för att röka. Alla som valt att faktiskt avstå från att röka ska inte behöva utsättas för det bara för att andra vill förstöra sina liv.

Det där med att kasta av folk bara för att de luktar verkar dock lite konstigt..

Svar: Haha eller hur :)
Olivia

Åke
2015-06-30 @ 13:31:36
URL: http://www.nacka144.se

Från och med 2015-10-01 gäller rökförbud på min arbetsplats. Rökning påverkar hälsan negativt. Sjukskrivningsdagar kommer att minska tror företaget. Flera kommuner i landet har förbjudit rökning på arbetstid och vittnar om goda resultat. Rent juridiskt kan företaget inte hindra någon att röka på sin lunchrast. Men det råder rökförbud på kommunens tomtmark och ingen får röka i arbetskläderna som kommunen tillhandahållit. Under arbetspauser, som tex fikaraster är det förbjudet att röka för kommunanställda. En karta inom området är med på bild där anvisad platts utanför området finns. Rökning får ske utanför tomtmark på ej betald arbetstid. E-cigaretter, nikotintuggummi, nikotinplåster mm är att betrakta som rökavvänjningsmedel. Bolaget erbjuder även sina anställda avväjningstöd. Ord och inga visor här inte. Det kan få stora konsekvenser om man bryter mot rökförbudet och för frånvara göres det sedvanligt löneavdrag. Jag tycker det hela är bra. Rökare måste börja ta hand om sig själv. Däremot lider jag inte av röken från mina kamrater. Men tänker på deras hälsa.
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

bloggprinsessa.se

Hej och välkommen till min blogg! Jag heter Olivia och är 14 år. I denna blogg kommer du att få lära känna mig och hänga med i min vardag. Du kommer att läsa om motgångar och framgångar och höra om vad jag tycker och tänker om saker och ting. Välkommen!

RSS 2.0