Sluts klaga och för något åt problemet!

Alla bloggar har ett motto, eller något utstickande de står lite extra för. Linn Olsson glittrar, Nellie Berntsson är emot mobbing. Jag måste självklart också ha något att stå för och jag tror att jag har hittat mitt motto som passar mig. 
 
Jag blir väldigt irriterad på folk som går och klagar för att de inte får tillräckligt höga betyg, inte får tillräkligt mycket pengar eller aldrig kommer att lyckas med att göra vissa saker. Med den inställningen kommer man inte att komma någonvart. Att gå och klaga för att inget kommer att funkar hjälper inte ett dugg, iställlet ska man ta tag i problemet eller målet och se till att lyckas. Sluta klaga och gör något av situationen liksom.
 
Saker kommer inte bara av sig själv. Man kan inte förlita sig på att få succé bara man startar upp något. Det kommer att ta tid och man måste kämpa sig igenom de svåra stunderna även fast man då bara man vill sluta. 
Självklart är det inte ett mål för alla att ha det största företaget eller att vara bäst i matte, men om man verkligen vill vara det så får man räkna med att kunna lägga ned tid och energi på det, för som sagt. Inget kommer av sig självt. Man måste på något sätt förtjäna det man vill ha.
 
Det är alltid viktigt att utmana sig, att aldrig sluta hitta på nya mål med livet. Om man slutar utmana sig själv kommer man bara stå still, aldrig fortsätta framåt. En person jag känner sa att det är bättre att i början usel på något men lära sig så att man blir bättre och bättre, än att redan vara fantastisk och sedan bara så still eller sjunka och bli sämre i sitt arbete. För visst måste ni hålla med om att det allra roligaste är att se när man utvecklas, istället för att redan vara bäst i allting. Med utmaningar utvecklas man som människa.
 
Du kan göra vad du vill med ditt liv, bara du ser till att ta dig dit. Om du vill bli fotbollsproffs så får du börja öva, om du vill komma in på ett visst universitet får du plugga. Vi som är unga och har hela livet framför oss borde inte slösa bort det på grund av vår lathet, istället borde vi utforska alla slags möjligheter till lycka och karriär.
 
Såklart, ingen är perfekt, men man kan göra det bästa för att verka så trevlig som möjligt. Att ge andra människor ett bra intryck av sig själv kommer underlätta grymt mycket i framtiden!
 
När man väl har uppnått något av sina största mål, eller bara känner sig duktig är det helt ok att vara stolt. Man ska inte enligt mig behöva ha en särskild anledning för att vara stolt över något man ska gjort, såklart. Det är så typiskt Sverige att inte vara glad när man känner sig duktig. Däremot tycker vi att alla andra ska säga att man är duktig.
För visst älskar ni inte också dagar då ni känner att ni är lite extra bra?
 
 Så alla ni som går och deppar för att ni inte känner er dutkiga på ett speciellt ämne, lägg av. Det är bara jobbigt med såna människor och jag känner ingen sympati alls för såna människor. Gör något åt situationen. Punkt.
 
 
 
 
 
Jag kan understryka några sanninger om mig när jag ändå är igång.
 
  • Jag är inte femenist, jag tror på jämställdhet, men tycker att ordet femenism har blivit försmutsat och blivit något "manshatande". Det är dags att börja koncentrera sig på andra länder.
  • Jag är emot ordet hen. Tycker att det gör klyftan mellan kvinnor och män större. Man borde inte känna sig som en kille eller hen "hen"  utan som en normal människa. Kvinnor kan tycka som män oftast brukar tycka och tvärtom.
  • Jag är med i MUF, det moderata ungdomsförbundet.
  • Jag tror inte på gud haha. Men ni som gör det kan gärna fortsätta alla tror vad de vill!
 

Vad tycker ni om dessa punkter? 
 
Kommentara gärna vad ni vill att jag mer ska skriva om, alla som kommenterar ett förslag eller fråga till inlägg kommer att få en länk här på min blogg. Gör gärna länkbyten. 
 
 
 
 

Så trött

Jag är trött att bli trampad på
Jag är trött på alla som försöker bestämma över mig
Jag är trött att i ena stunden bli älskad och andra avvisad
Jag är trött på att bli utnyttjad.

Jag är trött på personer som ger falska förhoppningar som att vi faktiskt skulle kunna blir vänner. Personer som i ena stunder pratar och skojar, men i nästa sviker. Personer som får för sig att de kan säga vad som helst till mig.

Jag har redan haft massor vänner som inte går att lita på, som inte riktigt bryr sig om vad de säger till mig, som glömmer att även jag har känslor.

Jag vill vara med de som sprider glädje, lycka och framgång runt sig. De som får mig att själv kämpa för framgång, för bättre betyg, för en framtid. Jag vill känna mig glad runt mina kompisar, inte som att jag är tvingad att umgås och hålla med dem.

Just nu är jag i ett otroligt bra "grundgäng" trots att det finns lika förvirring i villa som egentligen hör dit. Självklart, det finns alltid otrevliga människor, både killar och tjejer. Det finns människor utan social kompetens som spyr ut de mest dumma av frågor. 
Jag vet att de oftast inte menar att vara elaka, det bara blir så. Men tänk på att dina ord kan skada och riva upp sår, sår som är öppna en längre tid än fysiska sår.

Tack för mig.


bloggprinsessa.se

Hej och välkommen till min blogg! Jag heter Olivia och är 14 år. I denna blogg kommer du att få lära känna mig och hänga med i min vardag. Du kommer att läsa om motgångar och framgångar och höra om vad jag tycker och tänker om saker och ting. Välkommen!

RSS 2.0